Ibraković s KSV-om osvojio bod kod Austrije Lustenau

Erste liga, 22. kolo

Ibraković s KSV-om osvojio bod kod Austrije Lustenau

Bh. stručnjak Abdulah Ibraković osvojio je bod sa svojim Kapfenbergom u susretu 22. kola austrijske Erste lige. 

Nakon tri vezana poraza Kapfenberg je na gostujućem terenu večeras remizirao sa Austrijom Lustenau, a susret je okončan s nepopularnih 0:0. 

I jedni i drugi su tokom utakmice imali po nekoliko dobrih prilika, međutim mreže su na kraju mirovale i ostalo je 0:0 na stadionu u Lustenauu. 

Više razloga za slavlje od Ibrakovića je imao mladi bh. reprezentativac Smail Prevljak čiji je Liefering kao domaćin slavio nad FAC Wienom s minimalnih 1:0. On se uspješno vratio nakon teške povrede i večeras je na terenu bio do 65. minute kada ga je zamijenio Meister. 

Nakon 22. kola na čelu tabele je LASK iz Linza, slijedi ga Liefering, dok je Ibrakovićev Kapfenberg na četvrtoj poziciji.

Erste liga, 22. kolo:

Austria Lustenau - Kapfenberg 0:0
Horn - BW Linz 0:2
Liefering - FAC Wien 1:0
Wattens - Neustadt 3:0 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi