Ibraković se vraća u Austriju?

Trenutno je u Saudijskoj Arabiji

Ibraković se vraća u Austriju?

Bh. trener Abdulah Ibraković blizu je novog angažmana u Austriji, pišu tamošnji mediji.

Od novembra prošle godine Ibraković radi u Saudijskoj Arabiji kao trener drugoligaša Hettena, ali ovoj avanturi bi mogao doći kraj zbog interesovanja Grazer AK-a.

Austrijanci navode kako je Ibraković jedan od kandidata da preuzme klupu nekadašnjeg GAK-a, kluba koji je 2004. bio i šampion, a konačna odluka će biti donesena početkom naredne sedmice.

Uz Ibrakovića, u opticaju je još nekoliko trenerskih imena, uključujući i Petra Šegrta koji je u prošlosti vodio Zvijezdu iz Gradačca.

Ibraković već ima iskustvo rada u tamošnjoj Erste ligi, gdje je od 2016. do 2017. godine vodio Kapfenberg, a ranije je u BiH trenirao još Velež, Čelik i Slobodu. Bio je i sportski direktor Sarajeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi