Ibričić asistent, Medunjaninu 90 minuta

Super liga, 6. kolo

Ibričić asistent, Medunjaninu 90 minuta

E. Škorić

U prvoj utakmici subotnjeg programa šestog kola turske Superlige Gaziantepspor je osvojio bod na gostovanju u Bursi, a asistent jedinog gola za goste bio je bh. reprezentativac Senijad Ibričić.

Gaziantep je u šestom kolu prvi put ove sezone remizirao i to sa Bursom. Ekrem Dag je u 28. minuti matirao domaćeg (engleskog) golmana Scotta Carsona. Ibričić je sjajno uposlio Austrijanca kod vodećeg gola.

 

Ipak, Bursa je pet minuta prije kraja stigla do pogotka vrijednog jednog boda, a postigao ga je Slovak Stanislav Šestak, koji je  inače utakmicu počeo s klupe.

 

Ibričić je odigrao 73 minute i osim asistencije zaradio i žuti karton, baš kao i Haris Medunjanin, koji je igrao svih 90 minuta.

 

Turska Super liga, 6. kolo:

Bursaspor - Gaziantespor 1:1 (Šestak 85/ Dag 28)

 

 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.