Ibričić i Lokomotiva otvaraju novu sezonu u Rusiji

Misimović, Rahimić i Ibričić počinju prvenstvo

Ibričić i Lokomotiva otvaraju novu sezonu u Rusiji

Midhat Šljivak

Sutrašnjom utakmicom između Mordoviye i moskovske Lokomotive započeće nova sezona u ruskoj Premier ligi. Titulu od prošle sezone brani ekipa Zenita iz St. Petersburga, a i ove sezone je zaista sjajna konkurencija za prvaka Rusije.

U prvom redu svakako treba izdvojiti ekipu Lokomotive iz Moskve za koju nastupa naš Senijad Ibričić. Lokomotiva je angažovala na klupi bivšeg selektora reprezentacije Hrvatske Slavena Bilića, a tim je pojačan Vedranom Ćorlukom i Aleksandrom Samedovim. Pored njih u ekipi je ostao kostur tima od prošle sezone koji uz Bilića sasvim sigurno može dosta toga postići. Ibričić je prošle sezone vrlo malo igrao, a nadamo se kako će pod vodstvom Slavena Bilića dobiti mnogo više prostora za igru.

Zvjezdan Misimović će sa svojim Dinamom u prvom kolu na gostovanje kod ekipe Volge za koju nastupa bh. internacionalac Mersudin Ahmetović. Dinamo je u prošloj sezoni igrao jako dobro,  a tim su pojačali holandski ofanzivni veznjak i direktna konkurencija Misimoviću Otman Bakkal, te hrvatski stoper Gordon Schildenfeld. Dinamo u ovoj sezoni ima zacrtan cilj, a to je plasman u Ligu prvaka.

Najiskusniji reprezentativac Bosne i Hercegovine Elvir Rahimić, sa svojim CSKA je ponovo jedan od najvećih favorita za titulu prvaka. Rahimić ulazi u svoju dvanaestu sezonu sa ekipom CSKA, a Moskovljani u novu sezonu ulaze ponovo s velikim ambicijama, ali i sa potpuno identičnim timom kao i prošle sezone. Tim je pojačao jedino Brazilac Mário Fernandes koji igra na poziciji desnog beka. CSKA će u prvom kolu igrati protiv Rostova za koju nastupa bivši bh. reprezentativac Dragan Blatnjak.

Krasnodar u kojem nastupa bivši mladi reprezentativac Ognjen Vranješ sezonu počinje kao domaćin ekipi Rubina iz Kazana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.