Ibričić, ipak, na posudbi u Gaziantepsporu

Iako su turski mediji izvijestili da je ugovor otkupljen

Ibričić, ipak, na posudbi u Gaziantepsporu

A. Haznadarević

Bh. reprezentativac Senijad Ibričić od prošle sedmice je novi član turskog Gaziantepspora, no, ipak, njegov ugovor nije otkupljen, već je u Tursku stigao samo kao posuđen igrač.

Iako se pisalo da je Gaziantepspor na račun moskovskog Lokomotiva uplatio oko četiri miliona eura i tako preuzeo ugovor našeg veznjaka, u saopštenju ruskog kluba se pojašnjava da se ipak radilo o jednogodišnjoj posudbi:

"Pregovori Lokomotiva i Gaziantepspora su zaključeni dogovorom da veznjak Senijad Ibričić ide na posudbu, s pravom otkupa ugovora na kraju sezone od strane turskog kluba. Tekuću sezonu dvadesetšestogdišnji igrač će provesti u ovom turskom klubu", navodi se u saopštenju.

Ibričić je u dresu Lokomotiva iz Moskve nastupio 28 puta, te upisao četiri pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.