Ibričić: Neću žuriti sa debijem

Bivša desetka sa Poljuda se ne brine za mjesto u timu

Ibričić: Neću žuriti sa debijem

Senijad Ibričić se vratio iz Moskve u Sanski Most. Već sutra (ponedjeljak) putuje za Antaliju gdje će Lokomotiv održati pripreme, baš kao i njegov bivši klub Hajduk. Naš Ibro nije previše zabrinut za mjesto u ruskoj ekipi.

"S jedne strane mi je drago što sam dobio priliku za napredak, jer ću igrati u jakoj ligi. Međutim, kada čitam poruke navijača Hajduka koji kažu 'Ibro, vrata Poljuda su ti uvijek otvorena', onda mi srce zaigra. Primio sam na desetine poruka sa lijepim željama, zaista sam ostao bez riječi", rekao je Ibričić za hrvatske medije.

Lokomotiv će u Antaliji odigrati dvije pripremne utakmice. Prva je na rasporedu 19. januara protiv Polonije, dok će snage odmjeriti sa Obolonom tri dana kasnije. Reprezentativac Bosne i Hercegovine ističe kako neće žuriti sa debijem.

"Pričat ću sa trenerom da li je bolje da odmah igram ili da pričekam dok krenem sa pripremama. Dugo sam bio na odmoru i možda je bolje da postepeno počnem raditi, nego da žurim sa igranjem. Još nisam odabrao broj dresa, te detalje ću riješiti u Antaliji, jer tamo je kompletan stručni štab Lokomotiva", rekao je 25-godišnji veznjak.

Bivša desetka sa Poljuda nije zabrinuta za mjesto u ekipi Yurija Krasnozhana. Jedini koji bi mu mogao predstavljati konkurenciju, Oleksandr Aliyev najvjerovatnije je da će se vratiti u Dinamo Kijev samo nakon pola godine provedene u Lokomotivu.

"Aliyev bi se trebao vratiti u Dinamo. To sam čuo prilikom polaska iz Moskve. Loškov je legenda kluba i ima 36-godina. Ne vjerujem da ćemo biti konkurencija, pronaći ću ja svoje mjesto u timu", ističe Ibro.

Ibričić je stekao status legende kluba samo za dvije i pol godine. Sada se traži njegov nasljednjik, no takvog će biti vrlo teško naći.

"Desetku sam ostavio Hajduku, a trener će izabrati nasljednika. Taj dres uvijek mora nositi igrač koji ima najveću odgovornost", dodao je za kraj 25-godišnji reprezentativac Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije