Ibričić: Ovo je korak naprijed u karijeri

Reprezentativac BiH od jučer zvanično igrač Lokomotiva

Ibričić: Ovo je korak naprijed u karijeri

Na Poljudu ostaje žal za igračem koji je za dvije i pol godine stekao status legende kluba. Senijad ibričić transfer u moskovski Lokomotiv doživljava kao korak naprijed, a ističe kako će se ponovo vratiti u redove Bilih.

Ibričić je pružao sjajne partije u dresu Hajduka i bilo je samo pitanje vremena kada će otići sa Poljuda. U augustu prošle godine reprezentativac Bosne i Hercegovine je bio blizu turskog Galatasaraya, no sada već bivši predsjednik kluba, Svaguša je dobio ponudu tešku 6.5 miliona eura.

Situacija sa moskovskim Lokomotivom je trajala kratko, ali pregovori u bili veoma teški. Splićanima je pripalo pet miliona eura plus 20% od sljedećeg transfera, a 25-godišnji veznjak je dogovorio ugovor na tri i pol godine prema kojem će zarađivati milion eura godišnje, plus bonusi.

Jučer, u osam sati ujutro po srednjoevropskom vremenu, naš Ibro je stavio potpis na ugovor, nakon čega je uradio liječničke preglede koje je prošao. To je značilo da je ugovor važeći.

"Završio sam liječničke preglede, tako da sada mogu reći da sam igrač Lokomotiva. Otišao sam u jednu od najjačih evropskih liga, a Lokomotiv je veliki klub sa velikim ambicijama", rekao je Ibričić za hrvatske medije, dodavši:

"Ovo doživljavam kao korak naprijed u karijeri. Ovo je izazov za mene kojeg se ne plašim. Sa druge strane žalim što sam napustio Hajduk, jer tu sam proveo najljepše dane u karijeri. Vjerujem da ću se jednog dana vratiti u Hajduk. To je jednostavno moj klub".

Ibričić će se prodružiti svojim novim saigračima u ponedjeljak u Antaliji gdje će ruska ekipa održati pripreme, baš kao i Hajduk.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.