Icardi: Dolazak u PSG je veliki iskorak
Foto: psg.fr

Argentinac napustio Inter

Icardi: Dolazak u PSG je veliki iskorak

Poslije višemjesečne sage Mauro Icardi konačno je napustio Inter.

Icardi je jasno dobio do znana kako Interov trener Antonio Conte ne računa na njegove usluge i nije imao izbora nego da mijenja klub, a na kraju ga je doveo bogati Paris Saint-Germain.

U ovaj klub Icardi je došao na jednogodišnju posudbu, s tim da će Francuzi imat mogućnost da po završetku otkupe njegov ugovor za 70 miliona eura.

Sudeći po izjavi koju je dao, čini se kako je Icardi konačno sretan i zadovoljan.

"Vrlo sam sretan. Veliki je izazov igrati za klub kao što je Paris Saint-Germain. Ovim transferom sam napravio veliki korak naprijed u karijeri, nadam da ću ovdje doživjeti fantastične stvari i da ću pomoći klubu da ostvari svoje ciljeve", izjavio je Icardi po dolasku u novu sredinu, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"S klubom sam upoznat. Znam sve Argentince koji su tu, zatim Cavanija, Neymara... Poseban je osjećaj kada znate da ćete igrati sa svima njima. Iz tog razloga odluka da dođem u Pariz je bila veoma lagana", riječi su Icardija koji je tokom ljeta imao još ponude Rome i Napolija.

Kako će se Icardi snaći u svlačionici prepunoj osebujnih fudbalera, ostaje da se vidi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti