Icardi precrtan u PSG-u, poznato i gdje bi trebao nastaviti karijeru

Argentinac može da ide

Icardi precrtan u PSG-u, poznato i gdje bi trebao nastaviti karijeru

E. Ganibegović

Francuski mediji javljaju da je argentinski napadač Mauro Icardi slobodan u pronalasku novog kluba.

Njegov sunarodnjak na klupi PSG-a Mauricio Pochettino više ne računa na njegove usluge, a spominje se kako bi iznos od 30 miliona eura zadovoljio čelnike francuskog tima.

Podsjetimo, Icardi je u PSG stigao iz Intera u ljeto 2019. godine i otada je za ovaj klub odigrao 82 utakmice postigavši 38 golova uz deset asistencija.

Najizglednija opcija za nastavak karijere spominje se Juventus, a u prilog tome ide i činjenica da je španski napadač Alvaro Morata na izlaznim vratima u Staroj dami.

Alvaro Morata pojačava Barcelonu?

Trener katalonskog kluba Xavi Hernandez želi 29-godišnjeg napadača u svojim redovima i počeli su pregovore o njegovom angažmanu.

Brojni evropski novinari, a među njima i Fabrizio Romano, tvrde da je Barcelona već kontaktirala Juventus kako bi razgovarala o dolasku iskusnog napadača na Camp Nou.

Navodno je katalonski tim spreman da se riješi Memphisa Depaya kojeg bi poslali u Torino kao dio dogovora, ali italijanski velikan za sada ne pokazuje preveliku zainteresovanost za dogovor.

Također, u sve je uključen i Atletico Madrid. Morata je pod ugovorom s ovim timom i nalazi se na posudbi u Juventusu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Za Moratu tim iz Madrida traži 40 miliona eura. Ipak, Barca nije spremna da plati toliki iznos i pokušat će da nađu način da ga dovedu u januaru.

Atletico je spreman da proda Moratu. Kompletan posao veoma je komplikovan, ali vidjet ćemo hoće li ekipe doći do dogovora.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi