Idrissou spasio Eintracht prvog poraza

2. Bundesliga, 7. kolo

Idrissou spasio Eintracht prvog poraza

Edmir Škorić

U drugorazrednom stepenu njemačkog nogometa, 2. Bundesligi, danas su odigrane dvije utakmice sedmog kola. Domaće pobjede ostvarili su Energie Cottbuss i Dusseldorf.

Fortuna je u Dusseldorfu na ESPRIT-Areni lako došla do tri boda u susretu sa Karlsruherom. Fortuna još uvijek ne zna za poraz, čime je i dalje jedna od dvije momčadi u 2. Bundesligi koja nije savladana u sedam kola. Poveli su Dusseldorfci preko Jensa Langenekea u 12. minuti iz penala.

Uzbudljivo je bilo u rasponu od 21. do 23. minute. Prvo drugi žuti karton dobiva  gostujući stoper Stefan Mulleer, a onda, minut-dva kasnije, domaći ostaju bez vratara Michaela Ratajczaka, pa je u igur umjesto napadača morao rezervni golman, Austrijanac Robert Almer.  Inače, u tim trenucima je domaćin imao 2:0, jer je Sascha Rosler pogodio u 18. minuti.

I kao da je to bio povod za pravu golijadu koja je uslijedila. Bogdan Muller u finišu prvog dijela smanjuje na 2:1, a onda sjajni Thomas Broker sa dva gola donosi sigurnu prednost Dusseldorfu, da bi gostima utješni, drugi na utakmici pogodak donio Kamerunac Louis Ngwat-Mahop.

Dosta pogodaka postignuto je i u Cottbusu, gdje je  Energie, rezultatom 3:2, vodio protiv Eintrachta iz Frankfurta do same završnice, a onda je Idrissou pogodio za bod gostiju. Nego, bugarski reprezentativac Dimitar Rangelov trese mrežu gostujućeg golmana Oka Nikolova u 10. i 50. minuti.

U 66. Robert Friend vraća Eintracht u igru, ali samo nekoliko minuta kasnije Daniel Adlung pogađa za 3:1. No, ne predaju se gosti, pa preko Austrijanca turskih korijena Umita Korkmaza u 72. smanjuju na 3:2, da bi golom Idrissoua u samoj završnici stigli do jednog boda i izbjegli prvi poraz.



2. Bundesliga, 7. kolo:

Cottbus - Frankfurt 3:3 (Rangelov 10, 50, Adlung 70/ Friend 66, Korkmaz 72, Idrissou 90)
Dusseldorf - Karlsruher 4:2 (Langeneke 12 - penal, Rosler 18, Broker 67, 75/ Muller B. 43, Ngwat-Mahop 80)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.