Igor Pamić: Nadam se da će u boljem svijetu naći mir

Otac preminulog fudbalera Alena Pamića

Igor Pamić: Nadam se da će u boljem svijetu naći mir

A. Beganović

Hrvatsku, ali i javnost u regionu jučer je potresla vijest o smrti mladog fudbalera Alena Pamića, koji je preminuo u petak navečer igrajući s prijateljima mali nogomet.

U 44. godini života nekadašnji hrvatski fudbaler, a danas trener Istre, Igor Pamić, ostao je bez sina. Igorove  suze govorile su mnogo više od riječi, a trener Istre skupio je snage, te je za Sportske novosti izjavio:

"Svaka riječ je suvišna. Oduvijek je htio biti golman, a vidite kakva je sudbina, umro je na terenu, s golmanskim dresom i kopačkama koje je navukao na par minuta hakla sa svojim prijateljima. Sada ćemo ga tako sahraniti. Nadam se da će u boljem svijetu naći mir. Moram ići dalje zbog Alena, dat će mi još više snage da brinem o porodici, da idemo putevima o kojim smo pričali, maštali da ćemo ih zajednički doživjeti. Moj Alen fizički nije tu, ali uvijek će biti uz nas, njegova duša biće svima nama snaga", izjavio je Igor Pamić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.