Igra li Kvesić u četvrtak posljednji susret za Željezničar?
Foto: EPA

Plavi traže 115.000 eura na ime obeštećenja

Igra li Kvesić u četvrtak posljednji susret za Željezničar?

A. Beganović

Fudbaleri Željezničara će u četvrtak odigrati revanš susret 2. pretkola Evropa lige protiv Ferencvaroša.

Plavi će na Koševu braniti prednost iz prvog susreta (1:0), a duel sa mađarskom ekipom mogao bi za Josipa Kvesića biti posljednji u dresu Željezničara.

Naime, za njegovim uslugama je zainteresiran novi član turske Super lige Antalyaspor, a prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba, lijevi bočni sarajevskog kluba dogovorio je sve uslove sa turskim klubom.

Međutim, za realizaciju transfera ostalo je još da dogovor postignu Antalyaspor i Željezničar. Plavi su prvobitno na ime obeštećenja zahtjevali 130.000 eura, a turska ekipa je nudila 30.000 manje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako bi došlo do konačnog dogovora iz Željezničara su smanjili svoja potraživanja, odnosno spustili su ih za 15.000 eura s tim što ekipa s Grbavice zbog lošeg poslovnog iskustva sa Turcima traži da se obeštećenje u cijelom iznosu isplati prije nego li Kvesić potpiše ugovor. Ukoliko iz turskog kluba pozitivno odgovore na zahtjeve Željezničara transfer će biti realizovan. 

Podsjetimo, Kvesić je u redove Željezničara stigao 2011. godine iz Varaždina, a u dosadašnjoj karijeri nastupao je još za Žilinu i Široki Brijeg.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.