Igra novcem na Anfieldu zbog jednog čovjeka - Philippea Coutinha
Philippe Coutinho je jedan od najvećih promašaja rukovodstva Barcelone. Stigao je prije godinu i po i nije pokazao apsolutno ništa (Foto: EPA)

Koga još briga za pet miliona eura?

Igra novcem na Anfieldu zbog jednog čovjeka - Philippea Coutinha

Midhat Šljivak

Liverpool je u čudesnom polufinalu u utorak uspio da eliminiše Barcelonu iz Lige prvaka.

Redsi su na Anfieldu pregazili katalonskog velikana sa 4:0 i tako su nadmašili Barcin trijumf od 0:3 iz prvog duela na Nou Campu.

Fantastična noć na Anfieldu će ostati upamćena kao jedan od najvećih preokreta u historiji Lige prvaka, a iako su posramljeni napustili legendarni stadion, Barca je u ovom meču sačuvala nešto više od pet miliona eura.

Razlog je brazilski fudbaler Philippe Coutinho. On je u januaru prošle godine stigao u Barcu upravo iz Liverpoola, a transfer je sa raznim bonusima trebao da iznosi čak 160 miliona eura.

Međutim, zbog ispadanja u polufinalu Barcelona će sačuvati 5.23 miliona eura koje je trebala da isplati Redsima. To je bio bonus na plasman Coutinha u finale Lige prvaka sa Barcom, ali taj iznos na kraju Liverpool neće dobiti.

Ipak, neće im to predstavljati veliki problem. Oni su samim plasmanom u finale osigurali minimalno 15 miliona eura, dok će zaraditi četiri miliona više ako osvoje titulu.

Tako je za Redse gubitak bonusa poprilično sladak. Vjerovatno da nema nikog u klubu koji bi tih pet miliona eura zamijenio za osjećaj kojeg su imali nakon velike pobjede, jer kome je još do novca u onakvim noćima.

Coutinho se sa druge strane na Nou Campu nije uspio. Već se uveliko priča o njegovom odlasku iz tima, što nije nikakvo čudo, jer u Barci nije napravio ništa, a plaćen je 'papreno'.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Brazilac je uz Ivana Rakitića proglašen i najgorim igračem Barcelone na Anfieldu, a obojica su dobila ocjenu NULA.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi