Igra se 3. kolo Univerzitetske lige

UNSA Sarajevo

Igra se 3. kolo Univerzitetske lige

M. Skaka

Ovog vikenda nastavlja se Univerzitetka liga 2012 u fudbalu, košarci i odbojci utakmicama trećeg kola. U fudbalu u grupama A, B, C i D sastaju se:

Subota:
17:00 Mašinski fakultet - Veterinarski fakultet
18:00 Šumarski fakultet - Fakultet političkih nauka

Nedjelja:
09:00 American University - International Burch University
10:00 Farmaceutski fakultet - Pravni fakultet
11:00 Fakultet za kriminalistiku - Pedagoški fakultet
12:00 International University of Sarajevo - Arhitektonski fakultet
13:00 Saobraćajni fakultet - Fakultet za sport i tjelesni odgoj
14:00 Fakultet za javnu upravu - Poljoprivredno-prehrambeni fakultet
15:00 Filozofski fakultet - Ekonomski fakultet
16:00 Stomatološki fakultet - Elektrotehnički fakultet
17:00 Fakultet zdravstvenih studija - Medicinski fakultet

Derbi kola odigrat će se u nedjelju kada se od 15:00 sastaju Ekonomski fakultet i Filozofski fakultet. Jedan od glavnih nositelja igre ekipe Ekonomskog fakulteta Mirza Pecikoza je rekao: “Očekujem jednu jako dobru utakmicu, jer naš protivnik ima ekipu vrijednu respekta što pokazuju i njihovi rezultati. Moji saigrači i ja ćemo dati sve od sebe da dođemo do pobjede kao i u prethodne dvije utakmice i na taj način opravdati ulogu favorita UNSA lige”.

Interesanto će biti i u grupi D gdje se sastaju Fakultet političkih nauka i Šumarski fakultet koji imaju stoprocentni učinak nakkon prva dva kola. Vođa ekipe Fakulteta političkih nauka Admir Klino nam je rekao: „Veoma se radujem susretu protiv Šumarskog fakulteta s obzirom da će ovo biti direktan okršaj za prvo mjesto u grupi. Sigurno će biti kvalitetna i borbena utakmica u kojoj predviđam malo golova. Što se nas tiče malo smo hendikepirani izostankom četiri standardna igrača, ali se ipak nadam povoljnom rezultatu“.


Košarkaši će sve utakmice odigrati u subotu. U grupama A, B, C i D sastaju se:

09:00 Ekonomski fakultet - Veterinarski fakultet
10:00 Fakultet islamskih nauka - Građevinski fakultet
11:00 Arhitektonski fakultet - Fakultet političkih nauka
12:00 International University of Sarajevo - Poljoprivredno-prehrambeni fakultet
13:00 Medicinski fakultet - Filozofski fakultet
14:00 International Burch University - Farmaceutski fakultet
15:00 Fakultet zadravstvenih studija - Fakultet za sport i tjelesni odgoj
16:00 American University - Saobraćajni fakultet

Odbojkašice će igrati svoje kolo u nedjelju:

10:00 Fakultet zdravstvenih studija - Građevinski fakultet
11:00 Medicinski fakultet - American University
12:00 Fakultet za kriminalistiku - Farmaceutski fakultet
13:00 Filozofski fakultet - Ekonomski fakulte
14:00 Arhitektonski fakultet - Fakultet političkih nauka
15:00 Veterinarski fakultet - Fakultet sporta i tjelesnog

Kapiten ekipe Fakulteta političkih nauka Nejra Džabija je za naš portal rekla: „Ekipa Arhitektonskog fakulteta je kvalitetna po onome što smo vidjeli do sada. Neće biti jednostavno, ali vjerujem u svoju ekipu i naravno u pobjedu“.

Univerzitetska liga 2012 podržana je na Senatu Univerziteta u Sarajevu na sjednici održanoj 30. marta 2012. godine od strane svih dekana fakulteta i akademija, te Rektora Univerziteta, čime je liga postala oficijelna liga Univerziteta u Sarajevu. Osim Univerziteta u Sarajevu, u ligu su uključeni i: International University of Sarajevo, International Burch University i American University, kako bi se pružila prilika da svi studenti Kantona Sarajevo učestvuju u UNSA ligi. Grupna faza takmičenja se održava u sportskom centru Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja, a drugi dio lige (završnica lige) je planiran da se održi u jednoj od većih gradskih dvorana, kako bi zbog veće zainteresiranosti moglo prisustvovati više publike.

Univerzitetsku ligu 2012 organizuje Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu koji je krovna studentska organizacija na Univerzitetu i koji zastupa svih 40 000 studenata, uz pomoć uprave i studenata Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja. Liga je izazvala veliku pažnju javnosti a sve fotografije sa utakmica i rezultati će biti objavljivani na najposjećenijem sportskom portalu u BiH  SportSport.ba koji je i medijski pokrovitelj lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.