Igra za Atletico, a večeras navija za Barcelonu
Foto: EPA

Gabi želi da Barca izbaci Juventus

Igra za Atletico, a večeras navija za Barcelonu

Midhat Šljivak
Teme:

Kapiten madridskog Atletica Gabi želi da vidi ekipu Barcelone u polufinalu Lige prvaka.

Atletico je zajedno sa gradskim rivalom Realom, uspio da ostvari plasman među četiri najbolje ekipe Evrope, a večeras će se nakon duela Barcelone i Juventusa, te Monaca i Borussije, saznati još dva polufinalista.

Iako im je Barcelona veliki rival, Gabi želi vidjeti Katalonce u polufinalu, čisto zbog toga jer su španski tim.

"Ja želim u finale. Znam da će svaki protivnik biti težak, ali cilj je finale i trofej", istakao je Gabi i dodao je:

"Volio bih da Barcelona prođe. Bilo bi odlično da tri španska kluba budu u polufinalu. Nama je svejedno ko će nam biti rival, znamo da će biti teško", rekao je Gabi.

Atletico je u četvrtfinalu za protivnika imao engleski Leicester. U narednu fazu takmičenja su prošli ukupnom pobjedom od 2:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Barcelona će međutim teško doći do polufinala. Juventus iz prvog susreta ima prednost od 3:0 i biće teško ponoviti rezultat kao protiv PSG-a, kada su se vratili iz mrtvih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi