Igrač Bayerna prozvao Kovača sarkastičnom izjavom
Niko Kovač od dolaska u Bayern ima puno problema u odnosu s igračima, a među nezadovoljnim je i Brazilac Rafinha

Rafinha

Igrač Bayerna prozvao Kovača sarkastičnom izjavom

Edmir Škorić

Bayern je u subotu u 23. kolu njemačke Bundeslige savladao Herthu s 1:0 i tako se izjednačio s Borussijom Dortmund na vrhu, s tim da Milioneri imaju utakmicu manje.

Duel s Herthom na klupi je presjedio Rafinha, koji je na početku bio povrijeđen, a krajem prošle godijne u prvih 11.

No, u zadnjih šest kola je upisao svega 79 minuta protiv Bayera od povratka Joshue Kimmicha na Rafinhu se više ne računa, pa je Brazilac javno prozvao Niku Kovača.

"Ne znam šta mu je u glavi. Igrao sam kod Ancelottija, Heyneckesa i Guardiole, ali oni očito ne znaju puno o nogometu", sarkastično je rekao Rafinha, a još je dodao:

"Nije pošten prema meni i ne znam zašto je tako. Možda zato što zna da odlazim na kraju sezone, ali dobro treniram, trudim se, ali ne igram. Teško mi se motivirati za bilo što kad vidim da na mene niko ne računa", dodao je Rafinha.

Nesportski potez: Franck Ribery se odbio rukovati sa Kovačem!

Francuski fudbaler Franck Ribery napravio je jučer nesportski potez na utakmici protiv Herthe.

Ribery, koji na kraju sezone napušta redove bavarskog velikana, napravio je nešto što nije za pohvalu. Prilikom izlaska iz igre odbio je da se pozdravi sa Nikom Kovačem.

Iskusni Francuz je zamijenjen Kingleyjem Comanom u 58. minuti meča. Ribery je bio veoma nezadovoljan odlukom hrvatskog trenera i odlučio je da odbije rukovanje sa njim.

Ribery nije u dobrim odnosnima sa Kovačem. To se često spominje u njemačkim medijima, a upravo se on navodi kao jedan od glavnih rušilaca atmosfere unutar tima.

Ovo bi ga na kraju moglo koštati. Kovač mu sigurno neće zaboraviti ovaj potez, pa bi Ribery do kraja sezone mogao "kukati" zbog male minutaže.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ribery je ove sezone nastupio u 17 utakmica Bundeslige i postigao je četiri pogotka uz jednu asistenciju.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Izzy
Sve je to staro željezo i nije im više mjesto u Bayern-u
2 0
Krivaja Zavidovići
Veliku grešku pravi Kovač. Rafinja će mu itekako trebati u revanšu protiv Liverpula jer je Kimih akumulirao žute kartone. Takođe će mu trebati i iskusni Riberi...
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi