Igrač Granade pogodio sudiju flašom

Čeka ga žestoka kazna od fudbalskog saveza Španije

Igrač Granade pogodio sudiju flašom

A. Haznadarević

Ekipa Granade je do 82. minute imala tri boda u svojim rukama, ali je onda nakon sumnjivo dosuđenog penala nad Ronaldom, koncentracija domaćih osjetno pala te je susret završen pobjedom Madriđana od 2:1.

 Iako se očekivalo će da susret 37. kola između Granade i Real Madrida proteći u opuštenoj atmosferi jer je Real već osigurao titulu prvaka, tokom cijelog meča je vladala napeta atmosfera, a na kraju utakmice morala je intervenisati i policija.

 

Domaćini su bili vidno iznervirani odlukom sudije te je nezadovoljstvo duđenjem kulminiralo odmah nakon posljednjeg zvižduka, a igrači Granade su okružili glavnog djelitelja pravde verbalno se obračunavajući s njim.

Zbog uvreda Gulherm Siqueiri i Moises Hurtado su dobili crvene kartone, a to je još više razbijesnilo Dania Beniteza koji je flašom pogodio sudiju u lice.

 

Ovakva nesmotrena reakcija Beniteza će sigurno biti sankcionisana od disciplinske komisije fudbalskog saveza Španije, a treba napomenuti su sudije napustile stadion pod policijskom pratnjom.

 

Granadi su izgubljeni bodovi mogli donijeti siguran spas od ispadanja jer se nalaze samo dva boda dalje od opasne zone, te će o svojoj sudbini morati odlučivati u posljednjem kolu na gostovanju kod Rayo Vallecana.

 

 

Dosuđeni jedanesterac nad Ronaldom koji je naljutio igrače Granade:

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.