Igrač kojeg je Meša želio među Zmajevima završio u Sparti

Otišao u Holandiju

Igrač kojeg je Meša želio među Zmajevima završio u Sparti

Martin Pušić iz redova Midtjyllanda poslan je na šestomjesečnu posudbu u Spartu Rotterdam. 

U protekloj polusezoni 29-godišnji Pušić, koji je inače porijeklom iz Bosne i Hercegovine, nije dobijao mnogo šanse u  Midtjyllandu i u finišu januarskog prijelaznog roka odlučio je promijeniti sredinu. 

Za dovođenje Pušića je bila zainteresovana Rijeka, no ovaj iskusni napadać je na kraju završio u Sparti iz Rotterdama koja će do kraja sezone voditi bitku za opstanak u elitnom holandskom rangu. 

Pušić je u sezoni 2014/2015. bio šampion Danske sa Midtjyllandom i najbolji strijelac tamošnje lige, što je bilo zainteresovalo i selektora Baždarevića koji ga je u tom periodu bio kontaktirao zajedno sa skautom NSBiH Sašom Papcem. 

U dosadašnjoj karijeri Pušić je pored Midtjyllanda još imao priliku igrati za Altach, Brann, Valerengu, Hull City... Nastupao je u prošlosti i za juniorsku reprezentaciju Austrije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi