Igrač koji je dao sve Liverpoolu, dobija novi ugovor

Gerrard ostaje u svom jedinom klubu do kraja karijere

Igrač koji je dao sve Liverpoolu, dobija novi ugovor

A. Haznadarević

Kapiten Liverpoola i istinska legenda kluba Steven Gerrard, jedan je od rijetkih fudbalera koji u svojoj biografiji ima samo ime jednog jedinog kluba - Liverpoola.  

U redovima Redsa Gerrard je napravio svoje prve fudbalske korake, a od 1998. godine pa sve do danas uspješno brani boje svog najdražeg kluba. Svojim zalaganjem najzaslužniji je za sve pozitivno što se događalo u Liverpoolu od kraja devedesetih pa sve do danas, a to je prepoznao i menadžer Brendan Rodgers, koji je odlučio da Gerrard po svaku cijenu mora još nekoliko sezona ostati u klubu. 

 

"Steven je naš ključni igrač i ja sam prepoznao to. Znam da je ostalo 18 mjeseci do završetka njegovog ugovora, ali ja želim da on i duže ostane uz tim. Ono što bih mogao reći o Stevenu je to da je gladan uspjeha. Možda ima 32 godine, ali on ima još mnogo toga za pokazati, on sve radi na pravi način", kazao je menažder Rodgers, te nastavio:

 

"To je čovjek koji je svoj život proživo kao pravi fudbaler, i to mu omogućava da igra dobro i u svojim tridesetim godinama. Ja bih želio da ispuni trenutni ugovor, ali i da ga produži. Apsolutno nema nikakve sumnje. On je odigrao sve minute u svim našim ligaškim susretima, što pokazuje kako je nevjerovatno važna figura tima".

 

"Pogledajte njegove statistike ove sezone, on je jedan od najuticajnijih veznjaka u Premier ligi. On je u samom vrhu u kreiranju šansi, dodavanju, posjedu... svim najvažnijim stvarima. Shvatio sam da mu je nemoguće dati bilo kakvu kritiku, to je zaista smiješno. Od toga kako svaki dan radi, kako igra utakmice, to je nevjerovatno."

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

"U redu, možda on nije uspio doći do ciljeva koje je ispunio prije pet ili šest godina, ali to ga nije zaustavilo, tako je uticao i na mene - posebno kada je počeo shvatati šta tražim od njega. On je naš inspiracijski kapiten, on ima veliku fuguru u razvoju ovog kluba, mi se poboljšavamo, rastemo, a on ima uticaj na sve to", zaključio je menadžer Liverpoola.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije