Igrač koji je ponikao u Orašju otišao u Kinu kod Jelavića

Potpisao za Guizhou Hengfeng

Igrač koji je ponikao u Orašju otišao u Kinu kod Jelavića

Anton Maglica, nogometaš koji je ponikao u federalnom prvoligašu Orašju, potpisao je za kineski Guizhou Hengfeng.

Nakon tri godine provedene u Apollonu, svoj nogometni put ovaj 27-godišnji napadač koji je rođen u Brčkom je odlučio nastaviti u Kini, tačnije u Guizhou Hengfengu, gdje ga je dočekao bivši hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić.

Koliko će tačno Maglica boraviti u doskorašnjem kineskom prvoligašu nije poznato, a mediji sa Kipra špekulišu kako je Guizhou Hengfeng za njegovo dovođenje platio odštetu u visini 450.000 eura.

Ove sezone je Maglica u dresu Apollona iz Limassola postigao ukupno 11 pogodaka, a dva od tri pogotka u Evropskoj ligi dao je velikom Marseilleu. Također s ovim klubom je u kvalifikacijama za isto takmičenje nastupio u obje utakmice protiv Željezničara.

Maglica se kao član Orašja vodio do 2006. godine, kada je potom preselio u Osijek, pa u Hajduk iz kojeg je i otišao na Kipar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi