Sušić i Vršajević najbolje poznaju udarnu iglu Apollona

Maglica je najubojiti "Kipranin"

Sušić i Vršajević najbolje poznaju udarnu iglu Apollona

Po svim parametrima kiparski Apollon uopće nije ekipa kojoj bi trebalo davati veće šanse za prolazak protiv Željezničara, premda su njihovi igrači duplo ili troduplo plaćeniji od bh.

Prije nekoliko godina Semir Štilić je igrao na Kipru za najbolju tamošnju ekipu koja je ove sezone doživjela poraz već na startu kvalifikacija za Ligu prvaka - Apoel.

I razlika između tamošnjih prosječnih igrača i naših možda semože najbolje opisati razlikom u klasi tadašnjeg i sadašnjeg Štilića i sadašnjih najboljih igrača naše lige. Dakle, ko išta vaja ide odavde.

Bosanac po rođenju (Brčko, 1991.) Anton Maglica najubojitiji je igrač Apolona, a Apolon je ekipa koja kakva je god, nije bolja od prvaka Kipra.

Zanimljivost pri rangiranju i analizi kvaliteta ekipa iz tih "divljih" liga, među kojima je i naša, ali i bugarska, rumunska, mađarska je što većina timova ne uspiju zadržati najbolje igrače, pa onda ode deset jednih dođe deset drugih. I ona razlika između prvog i drugog u tome se još više izrazi, jer prvaci obično teže i uspiju u nakani da zadrže najbolje kako bi pokušali izboriti što bolji evropski rezultat.

(Najbolji primjer je Levski od prije nekoliko godina. Renomiran klub, ali u sezoni kada su igrali protiv Sarajeva otišlo im je desetak igrača, pa to onda uopće nije bila ekipa koja se izborila da bude evropski rival Sarajeva. Da su bili prvaci ne bi bilo te bh. ekipe koja bi ih mogla eliminirati).

Elem, Anton Maglica bi u našoj ligi bio bolji od Ivana Lendrića, ali to ne govoori da je to neka ekstranezadrživa kobra i nerješiva enigma.

Maglica je bio član ekpe Hajduka četiri godine, i bio je talentovan. Igrao je sa našima Avdijom Vršajevićem i Svenom-Tinom Sušićem i predviđala mu se ozbiljna karijera.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Tokom sezone 2013/2014 Hajduk je imao izuzetnu generaciju u kojoj su igrali i svjetski viceprvaci iz Rusije Lovre Kalinić i Filip Bradarić, bio je tu Andrija Balić, Mijo Caktaš i odlični Mario Pašalić, no ni to Hajduku nije bilo dosta za neki evropski iskorak.

Jedva su dobili Turnovo iz Makedonije, a ispali su od gruzijskog Dila Gori. Maglica je tada doduše bio sa 12 golova najbolji strijelac ekipe, ali je li to razlog da se sada Željo treba uplašiti Apollona? Razlika je tolika da je ovo prava prilika za Željin evropski iskorak.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije