Igrač mjeseca u Primeri nije ni iz Reala, a ni iz Barcelone
Foto:EPA

Nolito najbolji igrač mjeseca

Igrač mjeseca u Primeri nije ni iz Reala, a ni iz Barcelone

S. Bošković

Ove sezone u Primeri, makar u početnoj fazi prvenstva, nije monotona. Za razliku od prošlih sezona gdje su vrhom vladali Barcelona i Real Madrid, uz priključivanje Atletica, ove godine su tu Celta Vigo i Villarreal.

Igrač mjeseca uvijek se mijenjao između Ronalda i  Messija, no ovaj put to nije tako.

Najbolji fudbaler La Lige u septembru je Nolito, napadač Celte Vigo. Titulu je osvojio potpuno zasluženo jer je njegov tim četvrti na ljestvici, a vodeći Villarreal im bježi samo jedan bod.

U septembru, na četiri odigrana meča, Nolito je bio strijelac tri puta, a sa dvije asistencije i pogotkom srušio je Barcelonu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pitanje je kad će Nolito napustiti trenutačni klub. Prošle sezone je kreirao najviše šansi u ligi. On je imao 96, a iza njega su bili Messi sa 85 i James Rodriguez sa 77. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.