Igrač s Papetovog radara kladio se protiv svog kluba

Damira Šovšića napali saigrači?

Igrač s Papetovog radara kladio se protiv svog kluba

E. Škorić

Hrvatsku nogometnu ligu pogađaju mnogi skandali. Tako su Damira Šovšića, potencijalnog bh. reprezentativca i nogometaša Zagreba, istukli saigrači jer se kladio protiv svog kluba.

Veznjak Pjesnika je, naime, kako tvrde izvori Jutarnjeg lista, uplatio novac na Dinamo u uzvratnom susretu polufinala Kupa, kada su Modri kao gosti slavili s 2:1 i prošli u finale. Šovšić je novac uložio na pobjedu zagrebačkih Plavih, ali to se, dakako, nije svidjelo njegovim prijateljima iz svlačionice.

Šovšić je "odradio posao" ulaskom u drugom poluvremenu, a baš je Dinamo u posljednjih petnaestak minuta stigao do preokreta od 0:1 do 2:1.

"Tokom prvog poluvremena je bjesnio na klupi i pohvalio se kako je stavio velike pare na Dinamo", prenosi Jutarnji izjavu osobe bliske svlačionici Zagreba.

Nakon utakmiec u svlačionici je na Šovšića, navodi izvor Jutarnjeg, fizički nasrnuo golman Vidaković optuživši ga za prodaju.

"Ma, kakvo udaranje, nisam ga udario. Nego sam mu zamjerio njegov pristup protiv Dinama i na tome je ostalo", kaže golman Vidaković.

Kasnije je "kladioničar" dočekan od strane saigrača na parkingu, gdje mu je očitana bukvica, a ljutit je bio i trener Dražen Besek, koji je ipak demantirao kako je Šovšiću kazao da više neće igrati u klubu: "To je laž, nikad to nisam rekao Šovšiću ili bilo kojem nogometašu Zagreba - kategorično je odgovorio trener uoči treninga u četvrtak".

Šovšić je kazao da su njegovi saigrači bili ljutiti, ali da ga nisu napali. "Da, čuo sam te priče da sam se kladio, ali to nije istina. Neki suigrači bili su ljutiti nakon utakmice, ali ne zbog klađenja. Mislili su da Dedić i ja, koji smo u igru ušli u drugom poluvremenu, protiv Dinama nismo dali sve od sebe", izjavio je Šovšić.

Nedavno je u razgovoru za naš portal selektor bh. reprezentacije Safet Sušić izjavio kako je posmatrao Šovšića, koji je rođen u Goraždu, ali koji ima hrvatsko državljanstvo i nekoliko nastupa za mladu selekciju "vatrenih".

Vrijedno je još spomenuti da je igrao i za FK Sarajevo prije odlaska u Zagreb.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti