Igrač sa brojem 17

Zakarić je postao Željin lider

Igrač sa brojem 17

"Igrač sa brojem 17 je bio prevaga i u prvoj i u drugoj utakmici. Ako njega izuzmemo, ne vidim da je Željo napravio previše toga, iako je danas definitivno bio bolji tim od nas", rekao je Edis Mulalić na press konferenciji u Plavom salonu nakon subotnjeg poraza Mladosti od Željezničara rezultatom 2:0.

I nije pogriješio. Taj Željin igrač sa brojem 17 zove se Goran Zakarić, dobro je poznato lice Premijer lige i nije činio razliku na terenu samo na posljednje dvije utakmice, već je čini otkako je počela sezona. Bez ikakve dileme, radi se o najboljem fudbaleru Plavih sa Grbavice u ovoj sezoni koji je od prve utakmice vrlo raspoložen za (ponovno) dokazivanje.

Prošle sezone je na desnom krilu u Željezničaru igrao specijalista za asistencije Miroslav Stevanović, koji se baš i nije pokazao kao neki golgeter, dok je sada situacija sasvim drugačije. Na toj poziciji Željo danas koristi Gorana Zakarića koji ne asistira kao Miro, ali je zato neuporedivo efikasniji i očito je da mu je strašno prijala promjena pozicije u odnosu na prošlu sezonu kada je djelovao po lijevoj strani. 

Zakarić je već postigao devet pogodaka u svim takmičenjima a prošla je tek trećina sezone. U prvih 12 kola, Zakarić je zabio sedam golova u Premijer ligi, jedan je dao u Kupu i jedan u Evropskoj ligi. Pored toga je za svoju ekipu napravio još mnogo toga, ali takve stvari nikada neće biti vidljive kroz statistiku. Ukratko, ko je Želju gledao ove sezone, brzo je i lako shvatio kako stoje stvari.

Goran Zakarić je na Grbavicu stigao prije nešto manje od godinu dana i bio je jedan u nizu onih fudbalera koji su obukli plavi dres u nadi da će se vratiti u staru formu i, kako se to kod nas voli reći, oživjeti karijeru. Nije počeo dobro i tokom prošle polusezone je izgledao kao prosječan ili, recimo, blago iznadprosječan fudbaler čak i za bh. prilike, a ponekad je djelovao i prilično demotivisano, nezainteresovano. Tek bi povremeno bljesnuo, napravio dobar potez i zabio neki gol kojim bi podsjetio navijače da je baš on, još kao tinejdžer, dominirao Premijer ligom u dresu Širokog Brijega. Ipak ga zagrebački Dinamo nije doveo tek tako, iako je činjenica da se na Maksimiru nikada nije uspio izboriti za nešto više od posudbe u Lokomotivu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sada se vidi da mu je, zapravo, trebalo vremena da se 'pronađe', vrati u željenu fizičku formu i navikne na novu ekipu. U međuvremenu je postao njen lider i za sada se veoma dobro nosi sa odgovornošću koja je pala na njegova leđa odlaskom Stevanovića i Lendrića. Od prvog dana u Želji, Zakarićev kvalitet se dovodio u pitanje, ali zapravo nikada nije bio sporan.

 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi