Igrač Uniteda: Englezi su trebali napustiti teren na utakmici protiv Crne Gore

Belgijanac komentarisao dešavanja na utakmici kvalifikacija za EP

Igrač Uniteda: Englezi su trebali napustiti teren na utakmici protiv Crne Gore

S. Pašalić

Navijači Crne Gore su na utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo na rasističkoj osnovi vrijeđali igrače Engleske.

UEFA je potvrdila da je pokrenuta zvanična istraga zbog rasističkog ispada navijača Crne Gore, a konačna odluka bit će poznata 16. maja. Crnu Goru očekuje žestoka kazna ukoliko se dokažu ove tvrdnje što čini se neće biti teško.

Selektor Engleske i igrači su od tada obećali da će krenuti s terena ako se ovo ponovi, a igrač Manchester Uniteda Romelu Lukaku smatra da su to trebali uraditi već na utakmici protiv Crne Gore.

"Lično smatram da je Engleska trebala napustiti teren.Da budem jasan. Vidio sam da se to dogodilo u nekim zemljama, a onda bi se tim osudio. Neki igrači neće burno reagovati, ali drugi igrači mogu pretjerano reagovati, onda napravite prekršaj, jer i vi ste čovjek", rekao je Lukaku pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"To je nešto zbog čega mi igrači moramo ustati i razgovarati o tome, tako da ljudi na najvišim pozicijama učine nešto. Ovo treba popraviti i razvrstati jer je nogomet multikulturalna igra"

"Radimo mnogo stvari za mnogo ljudi, pa nemojmo zaboraviti pitanje rasizma. Nadam se da ćemo to moći popraviti. Trebat će vremena", zaključio je Lukaku.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi