"Igrača poput Džeke teško je zamijeniti"

Makoto Hasebe vjeruje kako će Dijamant uspjeti u Cityu

"Igrača poput Džeke teško je zamijeniti"

Japanski reprezentativac i vezni igrač Wolfsburga Makoto Hasebe slaže se sa ostalim saigračima iz Wolfsburga kako će odlazak Edina Džeke biti teško nadoknaditi.

Džeko je u petak navečer potpisao ugovor sa svojim novim klubom Manchester Cityem, te je Wolfsburg tako ostao bez kapitena i najboljeg strijelca.

"Nijednoj ekipi nije jednostavno kada je napustio najbolji strijelac proteklih sezona. Edin je vrhunski napadač, koji je davno potvrdio svoju klasu u Bundesligi, a vjerujem kako će sve to ponoviti i u Engleskoj", kaže Hasebe za njemačku televiziju RTL.

"Mi ćemo sada morati donekle promijeniti svoj stil igre, pogotovo u napadu, jer smo ostali bez važnog igrača. Svima je jasno da neće biti nimalo lako nadoknaditi odlazak igrača kakav je Džeko, ali mislim da će naši napadači, poptu Grafitea i Mandžukića, moći odgovoriti zadatku. Džeko je bio i ostao ključni dio ove ekipe i želim mu svu sreću jer se radi o jako dobrom momku i uvjeren sam da će uspjeti u svom novom klubu", dodao je Hasebe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.