Igrači Bordeauxa odbili trenirati zbog otkaza treneru
(Foto: EPA)

Podrška Poyetu

Igrači Bordeauxa odbili trenirati zbog otkaza treneru

Midhat Šljivak

Igrači francuskog Bordeauxa odbili su trenirati nakon što je rukovodstvo kluba otpustilo Gustava Poyeta.

Urugvajac je sinoć kritikovao timsko rukovodstvo zbog prodaje napadača Gaetana Labordea ekipi Montpelliera i jutros ga je dočekao otkaz.

Međutim, fudbaleri francuskog kluba su na strani trenera. Nakon što su saznali za otkaz Poyetu, odbili su trenirati i nisu odradili planirani program za danas.

Stvari u redovima francuskog tima očigledno ne štimaju dobro. Rukovodstvo ekipe radi po svom bez konsultacija sa trenerom i nije nikakvo čudo što je došlo do pobune.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Još uvijek nije poznato ko će voditi ekipu u narednoj utakmici u prvenstvu gdje ih čeka Toulouse, a već u četvrtak igra se play-off Evropske lige u kojoj Bordeaux gostuje belgijskom Gentu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi