Poyetu otkaz nakon kritikovanja rukovodstva Bordeauxa
(Foto: EPA)

Urugvajac bez posla

Poyetu otkaz nakon kritikovanja rukovodstva Bordeauxa

Midhat Šljivak

Urugvajac Gustavo Poyet otpušten je jutros od strane francuskog Bordeauxa.

Poyet je nakon sinoćnjeg meča Evropske lige protiv Mariupola (2:1) bio bijesan na rukovodstvo kluba jer su napadača Gaetana Labordea prodali Montpellieru.

Nazvao je poteze uprave sramnim i prijetio je otkazom. Nije stigao da ga sam da jer ga je jutros u klubu sačekao potpisan otkaz.

"Nisam sretan. Ovo je jedan od najgorih dana u klubu. Sramotno je šta su uradili sa Gaetanom Labordeom. Rekao sam im da ga ne puštaju ako ne dovedu nekog novog. Nikog nisu doveli, a pustili su Labordea. Stigao sam u 11:35 jutros, niko mi ništa nije rekao, a Laborde je već bio u Monptellieru", rekao je Poyet sinoć, te je dodao:

"Ne znam šta će biti. Nemam želje da radim jer oni rade protiv mene, igrača i navijača", istakao je Poyet.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Rukovodstvo kluba ga je nakon ovih riječi smijenilo i Bordeaux je ostao bez trenera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi