Bordo tim je ostatku lige daleko odmakao. Samo ih serija veoma loših rezultata može zaustaviti na putu ka tituli prvaka BiH

Motivisani do trijumfa

Igrači FK Sarajevo su u Širokom imali poseban motiv

M. Šljivak, foto: T. Hebib

FK Sarajevo je odradio sjajan posao u 22. kolu Premijer lige BiH protiv Širokog na Pecari.

Razigrani Bordo tim je u drugom poluvremenu potopio domaći tim i na kraju je slavio uvjerljivu pobjedu rezultatom 0:3.

Igrači Sarajeva su u ovom meču imali poseban motiv. Na tribinama Pecare se našao novi većinski vlasnik upravljačkih struktura, vijetnamski biznismen Nguyen Hoai Nam.

Nguyen Hoai Namu i PVF (Vietnam Football Development and Investvent Fund) od prije nekoliko dana su većinski vlasnici FK Sarajevo. Kupili su 60 posto upravljačkih prava, a odmah je najavljena i službena posjeta Nama Sarajevu.

To se desilo već danas. Novi vlasnik upravljačkih struktura se pojavio na tribinama Pecare, odakle je pružao podršku svom timu.

Svakako da je njegov dolazak bio poseban motiv za igrače Bordo tima, koji su u drugom poluvremenu razbili rivala.

Dolazak Nguyena na Pecaru komentarisao je i trener FK Sarajevo Husref Musemić.

"Čuo sam da je bio. Vjerovatno je to igračima bio neki motiv, ali ne vjerujem da je to bilo presudino u ovoj utakmici", rekao je o posjeti prvog čovjeka kluba trener Husref Musemić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon završetka meča Nguyen je sišao i na teren sa rukovodstvom kluba, gdje je imao veoma srdačne razgovore.

U narednim danima će sasvim sigurno biti upoznat sa svim dešavanjima oko kluba, a svakako da i njemu godi što klub vidi na vrhu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Grohot
bravo FKS, svaka cast...
7 0
Dzebra2019
E jest ovaj Husref usro i gadan cak i kad je sretan,isto slina kad visi iz nosa..
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi