Igrači Gane prijetili štrajkom, novac im hitno dostavljen

Pobune u afričkim selekcijama

Igrači Gane prijetili štrajkom, novac im hitno dostavljen

Nakon pobune kamerunskih reprezentativaca zbog premija, a potom i međusobne tuče Assou-Ekotta i Moukandjoa tijekom utakmice protiv Hrvatske, silnih napetosti i svađa u redovima Obale Bjelokosti, na red je došla i Gana.

Uoči ključne utakmice za plasman u osminu finala reprezentativci Gane su zaprijetili štrajkom nezadovoljni obećanim premijama. Zbog toga je hitno u Brazil poslana injekcija vrijedna tri miliona dolara.

„Novac je već na putu prema Brazilu. Predsjednik je lično razgovarao sa predstavnicim igrača kojima su obećana dodatna tri miliona dolara,“ potvrdio je zamjenik ministra sporta Joseph Yammin.

Gana se uoči zadnjeg kola grupe G nalazi na trećem mjestu sa jednim bodom. U posljednjem kolu potrebna im je pobjeda protiv Portugala kako bi imali izglede za plasman u osminu finala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.