Igrači koji su igrali s Messijem i Ronaldom dali odgovor na vječno pitanje - Ko je bolji?
Imali su priliku u svojim karijerama da igraju i s Messijem i s Ronaldom

Igrali s obojicom

Igrači koji su igrali s Messijem i Ronaldom dali odgovor na vječno pitanje - Ko je bolji?

Endin Čaušević

Najveća dilema ljubitelja fudbala u današnjem vremenu je i vjerovatno će uvijek biti, a to je ko je bolji Lionel Messi ili Cristiano Ronaldo. Obojica su u dosadašnjem dijelu karijere po pet puta bili najbolji igrači svijeta, osvojili pregršt titula i oborili mnoge rekorde. Ipak, pitanje ko je bolji će uvijek biti povod za dijalog.

U potrazi za odgovorom na ovo pitanje mnogi pokušavaju na drugačije načine da pokušaju saznati ko je bolji i šta je to što čini Messija boljim od Ronalda i obratno. Navijači Barcelone će uvijek tvrditi da je Messi bolji, a navijači Reala da je Ronaldo iznad svih. No, šta kažu fudbaleri koji su imali priliku igrati s obojicom?

Ukoliko niste znali postoje devetorica igrača koji su imali priliku u svojim karijerama igrati s Messijem i Ronaldom. Oni nisu mogli da izbjegnu vječno pitanje i morali su odgovoriti u tome ko je bolji Messi ili Ronaldo. Mnogi su ostali iznenađeni što je Messi imao daleko više "glasova", a samo jedan od njih ostaje suzdržan.

"Messi će uvijek biti bolji, on je najbolji na svijetu svake sezone. Cristiano Ronaldo je poseban igrač, ali Messi je s drugogo planeta. Ne postoje riječi da opišete Messija uvijek nađe način da vas iznenadi", rekao je Angel Di Maria koji je igrao s Ronaldom u Realu, a s Messijem još uvijek igra za selekciju Argentine.

"Cristiano je morao žestoko raditi i trenirati da postane najbolji, dok je kod Messija sve to došlo prirodno. To su najveće razlike između dva najbolja igrača na svijetu. Messi igra neki drugi sport, za njega postići tri gola je nešto normalno zbog toga je ispred Ronalda za nijansu", rekao je Carlos Tevez. Argentinski napadač je s Messijem igrao za reprezentaciju, s Ronaldom u dresu Manchester Uniteda.

"Ne volim da ih poredim zbog poštovanja. Nikada neću odgovoriti na to pitanje. Portugalac sam i dobar prijatelj s Ronaldom, a isto tako i s Messijem s kojim igram u Barceloni", rekao je igrač Barce, Andre Gomes, dok je Gerrad Pique sve to veoma kratko objasnio:

"Za mene Messi izgleda kao da nije čovjek i da je neki vanzemaljac. Ronaldo je najbolji igrač među ljudima jer Messi nije s ovog svijeta".

"Kada me ljudi pitaju ko je najbolji igrač ikada uvijek kažem da je to Messi. Kada sam ga vidio prvi put u ekipi pionira Argentine oduševio me već tada. To je igrač koji ne poznaje granice", rekao je Ezequiel Garay koji je s Ronaldom igrao u Real Madridu, dok s Messijem brani boje Argentine.

"Cristiano nema sreće jer igra u istom vremenu kao i Messi. Ronaldo je zaista odličan fudbaler, ali Messi je čak bolji od toga. On nije s ovog svijeta, tako je dobar da je to nevjerovatno. Stvari koje on uradi na terenu jednostavno ne može niko drugi", izjavio je Henrik Larsson koji je igrao s Messijem u Barci, a s Ronaldom u Unitedu.

"Ronaldo je nevjerovatno disciplinovan i od početka je znao svoj cilj. On je kao mašina koja mora postići gol i neće se smiriti dok to ne uradi. Što se Messija tiče tu nemam riječi. Žao mi je što se ponavljam, ali on nije s ovog planeta. Kao osoba je također sjajan i veoma miran i povučen da mu se morate diviti na tome", kazao je Gabriel Heinze.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Za mene Ronaldo nije broj jedan. Najbolji na svijetu uvijek će biti Lionel Messi iako sam igrao s Ronaldom u Realu. S Messijem je to bilo u reprezentaciji, ali uvijek me ostavi bez teksta svojim igrama. Uživam gledajući kako igra", poručio je Fernando Gago, dok je na kraju komentar dao nekadašnji igrač Barcelone i selekcije Portugala, Deco:

"Cristiano voli da se takmiči i želi da je najbolji. Messi je uvijek radio veoma posvećeno u Barceloni i to mu se na kraju isplatilo. Ipak, za mene je Ronaldinho igrač koji je bio više talentovan od obojice. Kada god je dobio loptu uradio je neku magiju".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hafasuper
messi je za igrace i navijace barselone najbolji a ronaldo za navijace i igrace reala i portugala sto je logicno. ovo su izjave igraca koji igraju u argentini i logicno da je za njih messi. tako da je tekst totalno glup i amaterski kao i cijeli portal.
25 8
Realosmadridos
Ronaldinho je najjaci igrac bio i ostat Ce
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi