Igrači Kozare u štrajku, duguju im se četiri plaće

Loše stanje u prvoligašu iz Gradiške

Igrači Kozare u štrajku, duguju im se četiri plaće

Edmir Škorić

Nogometaši Kozare iz Gradiške, prvoligaša iz RS-a, jučer su stupili u štrajk. 

Igrači su nezadovoljni odnosom nove uprave kluba prema njima, obzirom da im se duguje četiri plaće. Umjesto da treniraju, održali su sastanak sa stručnim štabom, a niko iz uprave im se nije obratio, pa su odlučili ne trenirati neko vrijeme.

 

"Izašli smo u susret ljudima iz uprave kluba i otpisali sva dugovanja iz prošle sezone, pristali smo i na smanjenje plata. Obećali su nam mnogo toga, ali ništa nisu ispunili. Nemamo ni normalne kopačke koje moramo da lijepimo pred utakmicu. Trudimo se, dajemo svoj maksimum, a navijači nas prozivaju za slabe rezultate ne znajući u kakvim uslovima i neimaštini radimo. Sve ove dosadašnje rezultate ostvarili smo zajedno sa stručnim štabom i sramota je da se Kozara ruši na ovakav način, a ima veliki igrački potencijal", izjavio je kapiten Kozare Srboljub Jandrić.

 

Trener Miloš Pojić je kazao da mu je žao što se na ovaj način ruši dobra atmosfera i rezultati, ali da u potpunosti razumije igrače.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

 

Nova uprava Kozare izabrana je prije pet mjeseci, a od tada su igrači dobili samo jednu plaću. Inače, Kozara  mora vratiti 150.000 KM kredita podignuta u tri banke za vrijeme dok je klub igrao u Premijer ligi BiH. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.