Igrači Leicestera ne žele u Cardiff putovati avionom
Leicester je zavijen u crno, navijači itekako dobro znaju što je Vichai Srivaddhanaprabha učinio za njih, ne samo za klub, nego i za grad

Prenosi Eurosport

Igrači Leicestera ne žele u Cardiff putovati avionom

Ovih dana u Leicesteru vlada velika tuga. Vlasnik kluba Vichai Srivaddhanaprabha je, kao što je već poznato, u subotu navečer s još četiri osobe smrtno stradao u helikopterskoj nesreći do koje je došlo blizu King Power stadiona, a vijest o ovoj tragediji u velikoj je mjeri potresla i same igrače.

Srivaddhanaprabha je bio omiljen među igračima, pa stoga i ne čude suze koje su, između ostalog, za njim ispred stadiona pustili golman Kasper Schmeichel i napadač Jamie Vardy, koji su ujedno bili i dio generacije koja je vodila Leicester do senzacionalnog osvajanja titule.

S obzirom da Leicesteru po rasporedu za vikend slijedi meč s Cardiffom, igrači su dobili mogućnost da odlučile hoće li ga odigrati u predviđenom terminu. Na kraju su se složili da će u čast svog preminulog predsjednika istračati na teren i dati sve od sebe, a kako prenosi Eurosport, na putovanje u Vels neće ići avionom već autobusom.

Prema navodima, ekipa je odluku donijela zbog činjenice da je prvi čovjek kluba stradao uslijed pada helikoptera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Igrači će za vikend nositi crne trake oko ruke, a duel će početi minutom šutnje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi