Igrači Monaca prisiljeni ostati u klubu: Da to nisam uradio, izgubili bismo kontrolu
Kneževi godinama unazad prave ogromne transfere, ali je potpredsjednik ove fudbalere zadržao protiv njihove volje

Lemar i Fabinho tražili odlazak

Igrači Monaca prisiljeni ostati u klubu: Da to nisam uradio, izgubili bismo kontrolu

Midhat Šljivak

Igrači francuskog Monaca već godinama unazad su pod lupom najvećih evropskih klubova.

Nije to bez razloga jer za ovaj tim igraju zaista sjajna imena, a iz sezone u sezonu Kneževi prave zaista velike transfere.

Proteklog ljeta pustili su Kyliana Mbappea u PSG, a Parižani će im ovog isplatiti 180 miliona eura za usluge fantastičnog fudbalera.

Blizu odlaska bili su i Thomas Lemar i Fabinho, ali ih je u tome zaustavio potpredsjednik kluba Vadim Vasilyev.

On je priznao da su igrači htjeli otići i da ih je on zadržao protiv njihove volje.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Jasno sam rekao da ne možemo sve igrače pustiti da odu. Istina, Fabinho i Lemar su željeli da idu, a ja sam ih zadržao u klubu protiv njihove volje. Da smo sve pustili, izgubili bismo kontrolu nad ekipom", rekao je Vasilyev.

Ipak, već ovog ljeta obojica fudbalera će vjerovatno napustiti ekipu. Za Lemara je veliki interes iz Engleske, dok će Fabinho vjerovatno u PSG.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti