Igraču Girone prijateljstvo važnije od dresa Messija
Foto: EPA

Uzeo od drugog igrača

Igraču Girone prijateljstvo važnije od dresa Messija

Barcelona je u subotu u sklopu 6. kola došla do nove pobjede u španskom prvenstvu.

Katalonci su na gostujućem terenu savladali Gironu s uvjerljivih 3:0, a niti jedan od postignuta tri pogotka nije bio djelo Lionela Messija, za što u velikoj mjeri zasluge idu Pablu Maffeu.

Ovom 20-godišnjem fudbaleru trener Girone je povjerio zadatak da čuva Messija, a za posao koji je odradio dobio je samo pozitivne kritike. Činilo se kako će Maffeo nakon utakmice u znak sjećanja na utakmicu zamijeniti dres sa Argentincem, međutim on je, na iznenađenje mnogih, otišao do Ter Stegena. 

"Zašto takva odluka? Moj prijatelj je želio Ter Stegenov dres, zato sam prišao prvo njemu da se mijenjamo. Messi je najbolji igrač na svijetu, međutim prijatelj je na prvom mjestu", kazao je Maffeo, te otkrio kako izgleda čuvati Messija na terenu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Morao sam neprestano biti blizu njega, čak i kada nema loptu. To je vrlo teško i s psihološkog aspekta", istakao je ovaj fudbaler Manchester Cityja na posudbi u Gironi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti