Igrao protiv Portugala, Francuske i Njemačke na Euru, pa potpisao za Hajduk

Veliko pojačanje

Igrao protiv Portugala, Francuske i Njemačke na Euru, pa potpisao za Hajduk

E. Škorić

Splitski Hajduk u svoje je redoveo doveo 32-godišnjeg mađarskog reprezentativca.

Gerg Lovrencsics je po vokaciji desni bočni, a u Hajduk dolazi kao slobodan igrač iz mađarskog prvaka Ferencvaroša.

Za reprezentaciju Mađarske ima 44 nastupa. Nastupio je na Evropskom prvenstvu za Mađarsku, koja je ispala u grupi s Portugalom, Njemačkom i Francuskom.

Protiv Porutgala je odigrao 90 minuta, dok je protiv Francuske na terenu proveo šest minuta, a protiv Njemačke je zaigroa u sudačkoj nadoknadi.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Član Mađarske je od ljeta 2013. godine, kada je debitovao u prijateljskom duelu s Kuvajtom. U karijeri je igrao za četiri kluba u Mađarskoj, a bio je i član Lech Poznana s kojim je 2015. godine bio prvak Poljske.

Za Ferencvaroš je odigrao 182 utakmice i dao je šest golova uz 29 asistencija.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi