Igrao u Engleskoj, danas blizu Borca: Vjerovatno dolazim...
Foto: EPA

Potvrdio za SportSport.ba

Igrao u Engleskoj, danas blizu Borca: Vjerovatno dolazim...

Simon Vukčević, nekadašnji reprezentativac Crne Gore koji je svojedobno igrao u engleskom Premiershipu, pregovara sa Borcem iz Banjaluke. 

Banjalučani su u potrazi za iskusnim nogometašem koji će praviti razliku na terenima Premijer lige BiH, a trener Zoran Milinković idealno rješenje vidi u 31-godišnjem Simonu Vukčeviću koji je mjesecima bez angažmana. 

Da su pregovori između dvije strane uspostavljeni potvrdio je i sam Vukčević za SportSport.ba. Na temu prelaska u Borac nije želio pretjerano govoriti dok se cijeli posao ne završi. 

"Velike su šanse da dođem u Borac. Pregovaramo i uskoro bih trebao doći, to je to što mogu na tu temu da kažem", kazao nam je kratko iskusni Vukčević.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vukčević je nekada slovio za Partizanovo čudo od djeteta, međutim grijesi iz mladosti su ga koštali bolje karijere. Nakon epizode u Partizanu igrao je u Saturnu, Sportingu, Blackburnu, da bi potom preko Karpata, Vojvodine, Levadiakosa i Enosis Neon Paralimnija stigao do portugalskog Chavesa s kojim se sporazumno  rastao u maju ove godine.

Za reprezentaciju Crne Gore je do 2014. godine odigrao 45 utakmica i postigao dva pogotka. 

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi