Igrao za PSG, Juventus i Liverpool, a danas višak u Kini

Vraća se u Evropu

Igrao za PSG, Juventus i Liverpool, a danas višak u Kini

Adnan Beganović

Nekadašnji fudbaler Liverpoola, Juventusa i PSG-a, Mohamed Sissoko, višak je u kineskom Shanghaiju.

Bogati vlasnici kineskih klubova sve više ulažu u svoje timove, a posebno su bili aktivni u posljednjih mjesec dana. U Kinu je stiglo nekoliko fudbalera koji su mogli birati klubove u Evropi, a jedan od klubova koji se dobro pojačao je i Shanghai Shenhui.

U redove ovog kluba stigli su Paulo Henrique, Obafemi Martins i Freddy Guarin i trenutno Shaghai ima sedam stranih igrača, a kako u Kini za jedan susret može biti pet stranih igrača u zapisniku, dvojica će uvijek biti na tribinama.

Lokalni mediji javljaju da je Sissoko uvjeren da će biti jedan od te dvojice, pa je izrazio želju za odlaskom s čime su se složili i čelnici kluba.

Tako će nekadašnji fudbaler Auxerrea, Valencije, Liverpoola, Juventusa, PSG-a, Fiorentine i Levantea karijeru najvjerovatnije nastaviti u Marseilleu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi