Ikanović: Imam ponude iz Turske

Bh. internacionalac iz redova Thuna

Ikanović: Imam ponude iz Turske

Edmir Škorić

Eldar Ikanović već je drugu sezonu u švicarskom Thunu, koji se bori za ulazak u prvu ligu. Nekadašnji veznjak Budućnosti iz Banovića ističe da ima nekoliko ponuda velikih klubova iz Turske, te da ništa nije isključeno.

Prošlu je sezonu bio redovan u prvoj postavi, baš kao i u početku druge sezone, no onda je izgubio mjesto, tvrdeći da trener Thuna više vjeruje "nekim svojim pojačanjima". Ikanović vjeruje da se Thun može vratiti u najviši rang švicarskog nogometa.

"Pa, mislim da imamo jako dobar i kvalitetan tim ove godine i idemo na to da se vratimo u prvu ligu. Što se mene tiče, igrao sam jednu čitavu sezonu u prvoj postavi, baš kao i početak druge sezone. Igrao sam odlično i sve do šestog kola ove sezone nije bilo problema, a onda je trener počeo forsirati neka svoja pojačanja", kazao je Ikanović za SportSprot.ba.

Upravo to je razlog što će mladi bh. nogometaš dobro razmisliti o svojoj budućnosti, osim toga ima i nekoliko dobrih ponuda.

"Imao sam neke opcije ovog zimskog prelaznog roka, ali ću se ipak javiti na prozivku u Thunu. Još ništa nije isključeno, jer zaista se radi o velikim klubovima iz Turske. Imena klubova bih zadržao za sebe, bar dok se sve detaljnije ne sazna."

20-godišnji igrač sredine terena optimista je glede nastupa BiH reprezentacije i vjeruje da se Zmajevi predvođeni Safetom Sušićem mogu plasirati na Evropsko prvenstvo 2012. godine.

"Optimista sam itekako što se naše reprezentacije tiče. Sigurno je da sada imamo vema jaku momčad sa dosta jakih igrača po cijeloj Evropi. Isto tako mislim da ljudi iz Saveza trebaju više da prate naše igrače, posebno mlade momke, jer imamo stvarno veliku kolekciju mladih igrača. Očekujem da se plasiramo konačno na jedno veliko takmičenje", kazao nam je Ikanović, koji sanja da jednog dana obuče dres A selekcije Bosne i Hercegovine.

"Što se moje karijere tiče, ona je tek u usponu i ja se nadam pozivu za mladu reprezentaciju. Najprije da se tu dokažem, a onda naravno i da ostvarim svoj san, obučem dres seniorske reprezentacije BiH. To je san svakog mladog igrača, pa tako i moj. Vjerujem da ću ga postići."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti