Ikanović namještao utakmice u Thunu

Afera namještanja potresa Švajcarsku

Ikanović namještao utakmice u Thunu

Sad već bivši fudbaler švajcarskog Thuna, bh. internacionalac Eldar Ikanović, bio je umiješan u namještanje utakmica u ovom klubu, javili su mediji u Švajcarskoj.

Nakon što je utvrđeno da je ovaj nekadašnji fudbaler Budućnosti iz Banovića učestvovao u namještanju utakmica, odmah je dobio otkaz i poništenje ugovora u Thunu.

"Postoji lista igrača koji su priznali namještanje, kao što su to Ikanović i Papa Omar Faye, ali postoji lista i onih koji to nisu učinili. Mi ćemo sve istražiti do u detalje", rekao je predsjednik Thuna Markus Staehli, dodavši kako se nada da je Ikanović posljednji igrač koji je učestvovao u namještanju utakmica u njegovom klubu.

Istraga u Thunu dio je sveevropske istrage o namještanju fudbalskih utakmica, koju je pokrenulo Tužilaštvo u njemačkom gradu Bochumu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.