Ikić: Osim nije htio nikakva opuštanja kod 3:0, fokus je trebao ostati isti

Defanzivac Željezničara za SportSport.ba

Ikić: Osim nije htio nikakva opuštanja kod 3:0, fokus je trebao ostati isti

E. Škorić

Iako su ofanzivci Željezničara jučer bili u prvom planu zbog ostvarene pobjede nad Veležom, svakako velike pohvale idu i na račun zadnje linije koja je zaustavila navalni red gostiju iz Mostaraca.

Među onima koji su i sinoć oduševili navijače bio je mladi štoper Frane Ikić, koji je u tandemu s Aleksandrom Kosorićem bio pravi bedem pred Erićevim golom. Upravo će činjenica da je mreža sačuvana protiv Veleža pomoći i njemu, ali i cijelom timu sa Grbavice da u nastavku sezone igraju sa još više sigurnosti i samopouzdanja.

"Slažem se da je odbrana djelovala dobro, jako bitno je to što nismo primili gol, ne samo zbog ove utakmice već da ekipa stekne naviku ne primanja golova i da se drži koncentracija od prve do zadnje minute", kazao je Ikić dan nakon utakmice za SportSport.ba, pa se osvrnuo na uvjerljivu pobjedu za sjajan početak sezone.

"Istina da smo možda neočekivano brzo zabili tri gola, ali nismo ništa manje očekivali od nase pobjede. Igrali smo kući prvu utakmicu, a tu se mora znati ko je favorit. Drugo poluvrijeme smo se svjesno povukli, prepustili njima igru, pokazalo se dobro, sačuvali smo čistu mrežu".

Je li Amar Osim imao poseban govor prije utakmice, šta je tražio od igrača?

"Većina igrača je dovoljno upoznata sa trenerom tako da znaju njegove zahtjeve. Pri rezultatu 3:0 nije htio nikakva opuštanja, fokus je trebao ostati isti i tako je i bilo".

Dosta promjena u timu i ovog ljeta, a koliko Željezničar s ovakvom ekipom može?

"Bilo je dosta dolazaka ovo ljeto, pokazala je i ova utakmica da imamo širinu, što je bitno za iskorak. Mi idemo iz utakmice u utakmicu, svaka sljedeća je najbitnija. Juričić i Lendrić odlično funkcioniraju zajedno, daju veliki doprinos ekipi ne samo u završnci, već u igri u odbrani".

Pojavila se ta priča o odlasku Ivana Lendrića u Rusiju...

"Sigurno da bi bio hendikep da izgubimo Lendrića, u sjajnoj je formi, znamo svi kako izgleda kad napadača krenu golovi. Ako se i dogodi njegov odlazak, spremni smo ga nadomjestiti".

U drugom kolu Premijer lige će Željezničar gostovati u Bijeljini kod Radnika, a ta gostovanja znaju biti isuviše teška...

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Radnik je čvrsta i kompaktna ekipa pogotovo na domaćem terenu ali mi svaku utakmicu idemo na pobjedu, pa se nadam povratku s tri boda iz Bijeljine".

Ukoliko ekipa Željezničara ostane na okupu, nema sumnje da uz maksimalan angažman i kvalitet koji posjeduje može napraviti puno, a navijači vjeruju da će sezona biti okončana bar s jednim trofejom i dobrim igrama na evropskoj sceni.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Denchi
Znaci igraci pali u drugom poluvremenu, a Velez toliko tanak da nista ifalje nije mogao
4 9
JointUnion87
Bravo Ikiću, slažem se. U drugom poluvremenu Željo nije bio isti, nije bilo kombinacija kao iz prvih 45 minuta. To nema veze sa izmjenama kod Veleža. Jednostavno pogrešan fokus. Sljedeća utakmica svih 90 minuta puna koncentracija.
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi