Rapsodija u plavom na Lendrićev pogon: Pogledajte kako je Željezničar za 15 minuta razbio Velež
Foto: fkezeljeznicar.ba/Damir Hajdarbašić

Visok trijumf

Rapsodija u plavom na Lendrićev pogon: Pogledajte kako je Željezničar za 15 minuta razbio Velež

A. Čaušević

Željezničar je u novu sezonu Premijer lige ušao visokim trijumfom nad Veležom. Na Grbavici je bilo 3:0 za izabranike Amara Osima. 

Plavi s Grbavice su u razmaku od 15 minuta uspjeli postići tri gola protiv starog rivala i tako osvojiti jako važna tri boda već na samom startu.

Sve golove fudbaleri Željezničara su zabili u prvom dijelu, a sjajan je u svom vrlo vjerovatno posljednjem meču za Plave zabio gol i upisao dvije asistencije.

Seriju golova je u 16. minuti otvorio Luka Jurčići poslije odlične kontre. Pet minuta kasnije novi brz napad domaćih kojeg ovaj put nakon pasa Lendrića završava Mustafa Mujezinović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Konačan rezultat susreta u 30. minuti je postavio Lendrić koji je tako na idealan način krunisao kako svojih tako 15-ak briljatnih minuta svojih saigrača.

Video: Arena Sport

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

007
Sta da je Željo igrao ostatak utakmice kao ovih 15 min, ne smijem ni pomisliti
7 3
Gari Garinča
Plava lokomotiva punim gasom do titule.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi