Kad se fotografisao s Messijem mobitel s kamerom je bio luksuz, a sada ide ka svjetskom vrhu

Buduća zvijezda

Kad se fotografisao s Messijem mobitel s kamerom je bio luksuz, a sada ide ka svjetskom vrhu

Admin Čaušević

Leo Messi traje duže duže od 15 godina, a sigurno će trajati još neko vrijeme. Kada je Messi pravio svoje prve profesionalne korake, neki od današnjih njegovih saigrača su još uvijek klinci.

Među njima je Ilaix Moriba igrač B tima Barcelone. Radi se o 17-godišnjaku koji igra u veznom redu. 

Moriba je na sebe skrenuo pažnju prije nekoliko dana kada je bio odličan u meču sa Sevillom. 

Interesantna je priča ovog 17-godišnjeg koji je imao samo dvije godine kada je Messi s Barcelonom osvojio prvo prvenstvo Španije 2005. godine.

Sa sedam godina se priključio La Masiji, a nekada tada je napravio i svoju prvu fotografiju s najboljim igračem Barcelone svih vremena.

Bilo je to u vrijeme kada tehnika i tehnologija nisu bili dovoljno razvijene kao danas pa je imati mobitel s dobrom kamerom smatrano luksuzom.

Desetak godina kasnije Moriba je dočekao da igra zajedno sa svojim saigračem. Upitno je da li će mu san dugo potrajati jer je Messi blizu odlaska s Nou Campa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Moriba igra standardno u dresu B tima Barcelone, a po potrebi trenina i konkuriše za seniore. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi