Ilić i Zukanović sa Asterasom srušili člana grčke velike petorke
Mladi bh. stručnjak proslavlja veliku pobjedu

Važna pobjeda

Ilić i Zukanović sa Asterasom srušili člana grčke velike petorke

A. Beganović

Asteras Tripolis, za kojeg nastupa nekadašnji bh. reprezentativac Ervin Zukanović i u čijem stručnom štabu je mladi bh. trener Vladimir Ilić, jedno je od najprijatnijih iznenađenja dosadašnjeg dijela Superlige Grčke.

Nakon što su "preskočili" redovno kolo pred kraj prošle godine zbog sudijskog štrajka, nastavljeno je prvenstvo u Superligi Grčke. Juče je odigrano pet mečeva, a u dva su poraze pretrpjeli klubovi velike grčke petorke, Aris i Olympiakos.

Najuzbudljiviji meč su odigrali Asteras Tripolis čije boje brani naš Ervin Zukanović i u čijem stručnom štabu je mladi bh. trener Vladimir Ilić i Aris.

Iako je Asteras bio domaćin u meč je kao apsolutni favorit ušao Aris, koji je fenomenalno ušao u susret. Moron u 8. te Suleymanov u 14. minuti su postigli pogotke za ubjedljivu prednost favoriziranog Arisa.

Činilo se tada da će Asteras pretrpjeti ubjedljiv poraz, no nisu tako mislili Zukanović i njegovi saigrači. U 2. minuti nadoknade prvog dijela Miritelo je pogodio za 1:2.

Oglasi

Isti igrač u 7. minuti nastavka stvari vraća na početak, a pobjedu ekipi u čijem stručnom štabu radi nekadašnji trener Krupe Vladimir Ilić, donio je Munafo u 61. minuti. Krenuo je Aris nakon toga po izjednačenje, ali izabranici Milana Rastavca su uspjeli sačuvati prednost i stigli su do velika tri boda.

Ovom pobjedom Asteras se učvrstio na 6. mjestu tabele sa 23 boda, Aris je petoplasirani sa bodom više i već u narednom kolu bi moglo doći do promjene pozicija na tabeli s obzirom da Aris igra protiv vodećeg PAOK-a, a Asteras gostuje kod posljednjeplasirane Giannine.

Veliko iznenađenje su napravili fudbaleri Lamie koji su pred svojim navijačima s minimalnih 1:0 savladali favorizirani Olympiakos. Jedini pogodak na utakmici postigao je Slivka u 4. minuti, a Olympiakos je najbolju priliku za izjednačenje imao u 50. minuti kada penal u pogodak nije pretvorio Fortounis.

PAOK je sa ubjedljivih 4:0 savladao OFI Cretu, a pored četiri pogotka lider grčkog prvenstva je imao i dva neiskorištena jedanaesterca. Despodov, Baba, Marcos Antonio i Thomas su pogađali za PAOK, dok Schwab i Samatta nisu bili precizni s bijele tačke.

Potražite više informacija na temu Super League:

Golovima Ionnidisa i Vilhena Panathinaikos je rezultatom 2:0 savladao Gianninu, dok je s AEK sa ubjedljivih 3:0 nadigrao Volos, Dva pogotka je postigao Garcia, dok se u listu strijelaca upisao i Amrabat.

PAOK je na vrhu tabele sa 38 bodova, Panathinaikos ima bod manje, a AEK je osvojio 35. Na četvrtom mjestu se nalazi Olympiakos sa 32 osvojena boda, petoplasirani je Aris sa 24, a Asteras naših Ilića i Zukanovića na šestom mjestu ima 23 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi