Ilić: Mislim da je Basta u Krupu stigao zbog djevojke
Foto: PravdaBL

Prvi čovjek Krupe za SportSport.ba

Ilić: Mislim da je Basta u Krupu stigao zbog djevojke

Vijest o dolasku njemačkog fudbalera Riccarda Baste u Krupu iz Vrbasa privukla je veliku pažnju bh. sportske javnosti, a mnogima je prvo pitanje bilo: Otkud igrač Bayerna u Premijer ligi, i to baš u Krupi?

Odgovor smo potražili kod Dragomira Ilića, prvog čovjeka ambicioznog i vrlo stabilnog bh. kluba koji ove sezone igra svoju drugu sezonu u Premijer ligi. Ilić je za SportSport.ba prokomentarisao Bastin dolazak riječima da je čak i on bio iznenađen kada je čuo da u njegov klub stiže fudbaler koji je do jučer bio član Bayerna, što zvuči nevjerovatno uprkos tome što je ovaj veznjak nastupao za B klub bavarskog giganta

"Vjerujte mi da sam se i ja čudio kada sam čuo ko nam dolazi. Sa Riccardom Bastom još uvijek nismo potpisali ugovor, ali imamo predugovor i dogovorili smo saradnju. Vjerovatno ćemo sa njim potpisati ugovor na tri godine", započeo je razgovor za SportSport.ba Dragomir Ilić, koji je potom nastavio:

"Basta je imao jednu povredu i trenutno nije dovoljno spreman, ali dogovorili smo se da trenira sa prvom ekipom i da čeka svoju šansu. Trebat će mu određeno vrijeme za adaptaciju. Riccardo Basta je tu u Banjaluci, a mislim da je najveći razlog njegovog dolaska u Krupu to što mu je djevojka odavde. Nisam siguran, ali mislim da je ona iz Broda i da će mu se vrlo brzo pridružiti, te da će živjeti zajedno".

Iako su Krupi mnogi predviđali nagli pad i 'rasipanje' igračkog kadra koji je u prošloj sezoni senzacionalno izborio plasman u Ligu za prvaka, ovaj tim je, više-manje, ostao na okupu i dobro je otvorio novu sezonu. Pored toga, Slobodan Starčević je trenutno najdugovječniji trener u Premijer ligi, a čelni ljudi kluba braća Dragomir i Draško Ilić su veoma zadovoljni načinom na koji Krupa napreduje iz dana u dan.

"Da budem iskren, možda smo u dosadašnjih sedam kola mogli imati i više bodova, ali ne mogu biti nezadovoljan ni sa ovim što smo do sada postigli. Imamo tri pobjede, tri remija i samo jedan poraz, a uz to smo primili i najmanje golova od svih klubova u ligi. Na nekim utakmicama smo očekivali pobjede, naprimjer protiv Viteza i Slobode, ali i ovo peto mjesto je sasvim solidno. Naša realnost je da ćemo se i ove sezone boriti za opstanak, što je bio slučaj i prošle. Tada smo bili nepoznanica, mnogi su nas i podcijenili pa nam je zbog toga bilo malo lakše da pravimo iznenađenja u duelima sa favorizovanim protivnicima. Sada, u našoj drugoj sezoni u Premijer ligi, više nismo enigma i bit će nam teže. Svi nas ozbiljnije shvataju", rekao je Dragomir Ilić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U narednom kolu Krupu očekuje vjerovatno najteži ispit do sada u novoj sezoni - gostovanje Željezničaru na Grbavici.

"Radujemo se toj utakmici. Željo je naš prijateljski klub, mnogo puta smo igrali tamo i uvijek smo se predstavljali u dobrom svjetlu, dobijali smo i aplauze... Na Grbavicu dolazimo rasterećeni i svjesni smo da smo autsajderi. Bilo bi nepristojno s naše strane da se pred ovu utakmicu postavljamo drugačije. Željezničar je veliki favorit i ako izvučemo pozitivan rezultat, to će biti sjajno. Ako ne, to i nije neki gubitak. Jedino mi je žao što neće igrati naš najbolji igrač Ajdin Redžić, koji je povrijeđen, ali uvijek se nadamo najboljem", istakao je za kraj razgovora za SportSport.ba Ilić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi