Zbog čega je Iliev dobio crveni karton? Izvještaj delegata mu ne ide u prilog
Iliev je sinoć bio mnogo nervozan, a sve je kulminiralo u završnici meča

Nevjerovatan potez golmana Bordo tima na derbiju

Zbog čega je Iliev dobio crveni karton? Izvještaj delegata mu ne ide u prilog

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

U vječitom sarajevskom derbiju vidjeli smo pred sami kraj i mnogo nervoze, a na kraju je najgore prošao golman Sarajeva koji je dobio crveni karton i ako je suditi po izvještaju delegara, očekuje ga žestoka kazna.

Navijači Željezničara su pjevali i slavili 'najslađu pobjedu, na semaforu je pisalo 3:0, a onda pravi haos na terenu. Sve je zakuhao izuzetno nervozni Dejan Iliev koji je ranije morao u svlačionicu.

Iliev je bio nervozan od početka, a zatim je primio i pogodak sa 35 metara na zaista nesvakidašnji način. Već tada se vidjelo da nije 'u elementu', a sve je začinio crvenim kartonom u trećoj minuti sudijske nadoknade.

Iliev je prema izvještaju delegata isključen zbog fizičkog napada, odnosno udaranja igrača Željezničara sa brojem 4, radi se o Nemanji Cavniću, šakom u predjelu glave.

Sudija Sivac je pokazao crveni karton Ilijevu, a on je golmanski dres predao Renanu Oliveiri koji je stajao na golu u posljednjoj minuti.

Već sada je jasno da Ilieva čeka žestoka kazna, vjerovatno mnogo veća od dvije utakmice koliko obično bude kazna za direktan crveni karton. Radi se o grubom prekršaju i vjerovatno će 'jedinica' bordo tim odsustvovati s terena duži period.

Oglasi

Dodatni je to problem za bordo tim pred naredne utakmice. Već u subotu na Koševo dolazi FK Igman Konjic, dok je naredne srijede revanš četvrtfinala Kupa protiv Borca. U prvom meču bilo je 0:0.

Stručni štab Sarajeva će u narednim utakmicama potražiti zamjenu za Ilieva, a na klupi Ima Lovru Rogića i mladog Farisa Mehića.

Rogić je upisao tek četiri nastupa ove sezone u prvenstvu, a jedan u Kupu, te jedan u Evropi. Dobio je kratku šansu odlaskom Muhameda Šahinovića u Poljsku, no brzo je 'jedinica' postao Iliev.

Rogić nije upisao mnogo nastupa u dresu FK Sarajevo, a najavljen je kao veliko pojačanje                                                                                                                  

Rogić je na Koševo stigao iz HNK Šibenik. Na pripremama sa prvim timom radili su i mladi golmani Faris Mehić (18) i Sanin Mušija.

Mehić je izdanak Akademije FK Sarajevo, član juniorske selekcije i dobio je brojne pohvale na pripremama. Već ranije je bio na klupi prvog tima i mnogi mu predviđaju svijetlu budućnost. Na Koševu su kasu 'napunili' mladim golmanima Kovačevićem, Dizdarevićem i Šahinovićem, a naredni bi mogao biti upravo Mehić.

Da li će mu stručni štab dati povjerenje u narednim utakmicama ostaje da se vidi, no to sigurno neće biti iznenađenje, jer su se slične stvari znale dešavati i ranije. Granice kada su godine u nogometu u pitanju ionako su odavno pomjerene, pa je tako kod FK Željezničar sinoć debitovao Afan Fočo koji ima tek 16 godina.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Talentovani Mehić je izdanak Akademije FK Sarajevo, a odlično se pokazao na zimskim pripremama sa prvim timom                                                                             

Mušija je potpisao ugovor sa Sarajevom, ali se vratio u FK Mladost i tu će sigurno provesti drugi dio sezone u Prvoj ligi FBiH. Mladost bori za opstanak, a Mušija im je itekako bitan, te ga već naredne sedmice očekuje nastavak prvenstva u drugom rangu bh. nogometa.

Kako god, biće zanimljivo na Koševu u narednim danima.  Navijači su razočarani zbog teškog poraza u derbiju, posebno odnosom ekstra plaćenih nogometaša, a otvoreno traže da šansu dobiju mladi nogometaši koji će sigurno ostaviti srce na terenu, a to je ono što navijači prvo traže.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Pozubio malo cavnic trebao mu je lobanju smrskat
1 4
PRESEDAN
Mirvah,jel vakat da se kupiš zajedno sa slovenskim kriminalcima? Pitam onako za druga.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi