Minuta najvećeg nestrpljenja i čekanja u životu, a onda i najbolje moguće vijesti
Saigrač našeg Anela Ahmedhodžića sa Senegalom će učestvovati na Svjetskom prvenstvu.

Dobio je poziv u Katar

Minuta najvećeg nestrpljenja i čekanja u životu, a onda i najbolje moguće vijesti

Eldar Ganibegović

Svjetsko prvenstvo u Kataru počinje za devet dana. Reprezentacije učesnice objavljuju spiskove, a danas je to učinio i Senegal. Na internetu je osvanuo video kako je to proživio jedan novopečeni reprezentativac ove afričke zemlje.

Selektor reprezentacije Senegala danas je objavio spisak fudbalera koje će voditi na Mundijal u Katar.

Među pozvanima je i fudbaler Sheffield Uniteda Iliman Ndiaye, koji je s devet golova i dvije asistencije trenutno na vrhu liste strijelaca Championshipa.

Ovaj 22-godišnjak do sada ima dva upisana nastupa u selekciji Senegala, a debitovao je u junu ove godine.

Press konferenciju na kojoj je selektor prvaka Afrike čitao spisak pratio je u prostorijama kluba, a na vratima su stojali i zajedno s njim čekali i neki njegovi saigrači.

Selektor je čitao redom, od golmana prema dalje, a Ndiaye je svoje ime čuo nakon otprilike 60 sekundi.

Oglasi

Naravno, bio je oduševljen i odmah je potrčao u zagrljaj saigračima koji su mu čestitali na velikoj vijesti.  Kako je to izgledalo, objavio je Sheffield na svojoj Facebook stranici. Pogledajte.

The moment he'd been waiting for. ❤️🇸🇳 Iliman Ndiaye's reaction to being selected for Fédération Sénégalaise de Football in the FIFA World Cup. 🥺

Posted by Sheffield United on Friday, November 11, 2022

Naravno, ono što je najbitnije Senegalcima jeste da je na spisku Sadio Mane. Iako je povrijeđen, putovat će u Katar uz nadu da će se oporaviti i moći igrati čim prije.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Senegal se nalazi u grupi A zajedno s Katarom, Holandijom i Ekvadorom, a svoj nastup počet će drugog dana turnira, odnosno za deset dana, kada igraju utakmicu protiv Holandije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi