Illichivets prekinuo negativnu seriju protiv Karpatyja

Nakon pet poraza u nizu, stigli do trijumfa nad Karpatyjem

Illichivets prekinuo negativnu seriju protiv Karpatyja

U susretu 17. kola Premier lige Ukrajine Illichivets je na svom terenu dočekao Karpaty. Domaćin u posljednjih pet susreta ne zna za trijumf, a negativna serija prekinuta je danas pobjedom nad Karpatyjem 2:0.

Domaćin je tražio trijumf kako bi prekinuo seriju loših rezultata, dok su Karpatyju bodovi bili neophodni za bijeg iz donjeg dijela tabele. Domaćin je ušao ofanzivno u susret sa ciljem da postigne pogodak u ranom dijelu utakmice.

 

Redale su se prilike pred golom Karpatyja, a napadi Illichivetsa su urodili plodom u 19. minuti susreta. Nakon asistencije Fedotova mrežu gostiju je zatresao Fomin. Karpaty je u nastavku susreta probao ugroziti gol Bogatinova, ali su napadi gostiju bili jalovi. 

 

Drugo poluvrijeme Karpaty otvara bolje, ali ne uspjeva povisiti prednost. Kako se susret bližio kraju, napadi gostiju su bili učestaliji, ali ekipa Semira Štilića nije našla put do mreže domaćina. Domaćin je u 93. minuti uduplao prednost i potvrdio trijumf, pogotkom, Fedotova. Semir Štilić nije igrao na ovom susretu zbog crvenog kartona, koji je zaradio u susretu sa Metalistom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.