Ilyasova zvanično u Efesu, stiže i Mills

Turski tim sve jači

Ilyasova zvanično u Efesu, stiže i Mills

Turski reprezenttaivac Ersan Ilyasova (1987), od danas je i zvanično član Anadolu Efesa.

Sa timom iz Istanbula je potpisao jednogodišnji ugovor i to nakon dvije sezone u Milwauckeu. Ilyasova je za Buckse igrao i u sezoni 200/2007, a zatim je dvije godine bio u Barceloni sa kojom je osvojio titulu u ACB ligi 2009. poslije čega je opet otišao u NBA.

Prošle sezone je u najačoj ligi svijeta odigrao 59 utakmica uz prosjek od 9.7 poena i 6.2 skokova po susretu. Na prošlom SP je sa Turskom osvojio srebrnu medalju uiz učinak od 13.4 poena i 7.6 skokova u 8 mečeva.

Anadolu Efes je vrlo blizu angažovanja i 22-godišnjeg Patricka Millsa iz Portlanda.  Ovaj 183 cm visoki bek je prošle sezone za Trailblazerse odigrao 65 utakmica uz prosjek od 5.4 poena i 1.7 asistencija po meču. Više utakmica nije odigrao zbog povrijede stopala uslijed čega je pauzirao 4 mjeseca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.