Ima 13 godina, a već je donio veliku životnu odluku

Dembele zna za koga će igrati

Ima 13 godina, a već je donio veliku životnu odluku

Trinaestogodišnji fudbaler Celtica Karamoko Dembele donio je važnu odluku za svoju karijeru koja je na samom početku.

Ovaj dječak je odlučio da se pridruži reprezentaciji Engleske, iako je prije samo mjesec dana debitovao za U-16 reprezentaciju Škotske.

Englezi su, čini se, bili uporni i natjerali Dembelea da se predomisli, pa se tako mlada nada Celtica već priključila U-16 reprezentaciji što se vidi i na fotografiji koju je Dembele objavio na Instagramu.

Kako pišu britanski mediji, u Škotskoj su ogorčeni na Engleze zbog ove 'krađe' mladog fudbalera i najavili su da se slučaj neće ovako završiti, već da će se boriti za Dembelea dok god bude postojala nada.

Podsjetimo, Karamoko Dembele vuče korijene iz Obale Slonovače, ali je rođen u Londonu. Za njega su se otimale tri reprezentacije, ali očigledno da je njegov konačni izbor Engleska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi